ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха извънредна среща в кулоарите на Народното събрание.

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха извънредна среща в кулоарите на Народното събрание.
Коментари Харесай

Срещата за управленска програма: Какво си казаха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ организираха изключителна среща в кулоарите на Народното събрание. Целта беше да се концентрира върху управническата стратегия на партията и да бъде на равнище специалисти. Акад. Николай Денков обаче обяви, че още няма номинация на обединението за министър председател и настоя единствено те да пишат програмата и тя да не е групов документ взаимно с ГЕРБ-СДС.

ПП-ДБ ще приготвят стратегия за 18 месеца

Последва и реакция от ГЕРБ, които сложиха ултиматум в периоди. До четвъртък договарянията да стартират. До петък да са ясни целите на двете страни. И до неделя да има посочен кабинет и министър председател.

След като ГЕРБ желаеха кабинет от ПП-ДБ, през днешния ден те оповестиха, че разискват и двата разновидността на деяние.

Вторият стадий, както сподели през вчерашния ден и Асен Василев, е че би трябвало управническа стратегия. Оказа се, че те нямат такава подготовка, сподели Десислава Атанасова

„ Нека първо да минем през разискване в коалиция вътре. Има и плюсове и минуси на двата разновидността. Има настройка,че може и да предложим, по този начин както беше разисквано през вчерашния ден “, сподели акад. Денков.

От ПП-ДБ не престават да упорстват, че таман те ще пишат и управническата стратегия.

„ Това не е взаимна управническа стратегия. Ще подготвим такава стратегия и ще обсъдим с другите парламентарни групи. Разбира се, ще стартира мс ГЕРБ като най-голяма група “, добави Денков.

Бяха наложени две санкции – на Манол Пейков и на Костадин Костадинов

ГЕРБ реагираха стремително.

„ Когато търсиш поддръжка е неверна тактичност да поставяш нови условия- да се откажем от първия мандат, което е наша отговорност по Конституция. Ние би трябвало да имаме сигурни гаранции и причини, че с втория мандат 100% ще има резултат и той ще бъде добър “, сподели Томислав Дончев.

Борисов изиска състав на кабинет с втория мандат, а Василев сподели, че в случай че одобряват, ще желаят те да пишат програмата

На срещата в късния следобяд Денков беше самичък, а от ГЕРБ пристигнаха цяла група.

„ Ако до неделя не ни се показа състав на кабинет, ще считаме, че илюзията, че можем да приказваме съществено за устойчиво държавно управление, не е лишена от смисъл “, сподели Десислава Атанасова.

За част от другите партии н договарянията са обречени.

Не е време за политически нарцисизъм и прищявки, сподели Томислав Дончев

„ Аз видях обезсърчение в очертаващата се патерица на ГЕРБ. Ако създадат кабинет с ГЕРБ, ще се борят за влизане в Народното събрание идващия път “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

За други преговорният развой има смисъл. Дори видяха себе си в разнообразни функции. И в съпротива - към този момент.

Целта ѝ е търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на страната

„ Засега не сме канени да участваме в това оформящо се болшинство сред първите две политически сили. Засега, защото не сме част от това оформящо се болшинство, сме съпротива “, сподели Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи.

А от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ споделиха, че в случай че ги поканят на диалози, ще вземат участие.

Лидерски диалог би трябвало да роди обща платформа, сподели тя

Ако няма съгласие с ПП-ДБ, ГЕРБ стартират втори кръг договаряния с останалите партии в Народното събрание. Ако и там няма триумф, ще предложат държавно управление на малцинството.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР